КАУЧУК ВІД КУЛЬБАБИ. Найбільша в Японії компанія з виробництва автомобільних шин «Бріджстоун» розробила промислову технологію отримання природного каучуку із звичайних польових кульбаб. Він виділяється шляхом особливої переробки кореневої частини стебла цих квіток, повідомляє сьогодні токійська преса.

Компанія вже оголосила, що має намір до 2014 року налагодити експериментальне виробництво покришок з використанням каучуку із стебел кульбаб. У американському штаті Орегон передбачається розгорнути промислове вирощування цих квітів, якими засіють солідні площі.

Видобуток природнього проводиться шляхом переробки соку тропічного дерева гевея, які вирощують в Південній Америці і в Південно-Східній Азії. Собівартість каучуку з кульбаб, як вважають, буде значно нижчою.

Компанія «Бріджстоун» з перемінним успіхом постійно бореться з французької «Мішлен» за звання найбільшого у світі виробника шин. Корпорація має підприємства по всьому світу, а також має в своєму розпорядженні великим пакетом акцій фінської компанії з виробництва покришок «Нокіан»

© ИТАР-ТАСС.