ШВИДКІСНА ПІДЗЕМКА.Японські інженери розробили поїзд «маглев», який рухається за рахунок сили електромагнітного поля і розганяється до 500 км/год. Перша лінія ширяючого у повітрі поїзда з'явиться в країні 2027 року між містами Токіо і Нагоя, а до 2045 почне працювати маршрут Токіо-Осака.

Проект коштуватиме Центральній залізничній компанії Японії $112 млрд, повідомляє УКРІНФОРМ.

Поїзд встановлюється на магнітну подушку, а електромагнітне поле утримує потяг у повітрі. «Маглев» може розвивати швидкість до 500 км/год, оскільки єдина перешкода на його шляху - опір повітря.

Над створенням унікального поїзда вчені працювали понад 40 років, а останні п'ять місяців у них пішли на складання експериментального зразка.

Зараз поїздка з Токіо в Нагою швидкісним залізничним транспортом займає понад півтори години, а «маглев» зможе подолати цю відстань лише за 40 хв. Поїзд складається з 13 вагонів, кожний з яких розрахований на 68 пасажирів.

Залізничники не сумніваються, що проект буде дуже популярним серед населення і окупиться у рекордно короткі терміни. Велика частина маршруту «літаючого поїзда» пролягатиме під землею на глибині майже 100 метрів.