СПРАВЕДЛИВІСТЬ. Для врегулювання цін на сільськогосподарську продукцію потрібно організувати проведення сільськогосподарських ярмарків у Севастополі, де в торговельних мережах вартість овочів та фруктів майже вдвічі вища, ніж у Сімферополі та сусідніх із Кримом обласних центрах. Таке завдання поставив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час понеділкового засідання уряду міністрові аграрної політики та продовольства Миколі Присяжнюку.

Прем’єр наголосив, що в місті склалася досить непроста ситуація із забезпеченням населення продуктами харчування, зокрема овочами. Місцева влада пояснює це високою платоспроможністю працівників Чорноморського флоту Російської Федерації, на яких з комерційних інтересів насамперед орієнтуються супермаркети. Однак незаможні жителі міста, зокрема пенсіонери, страждають від такого цінового свавілля.

«Мене запитали в Севастополі: де ж соціальна справедливість? Адже пенсії, приміром, однакові по всій Україні, а ціни дуже різні. Вартість основних продуктів харчування має бути прийнятною для громадян з невеликим доходом. Доручаю організувати сільгосп’ярмарки в Севастополі, як це робиться в багатьох містах. Люди отримають якісну продукцію за доступними цінами, без посередників», — сказав Микола Азаров.

При цьому уряд також посилює контроль за додержанням законодавства та забезпеченням обгрунтованості рішень про відчуження та зміну цільового призначення земель державної власності. Відповідне рішення ухвалено в понеділок, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.  Мінагрополітики, Держземагентству, Раді міністрів АР Крим, обласним, районним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям доручено забезпечити жорсткий контроль за законністю та об∂рунтованістю відчуження земель сільськогосподарського призначення державної власності. Також уряд доручив проаналізувати раніше надані дозволи на розроблення проектів землеустрою з відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності на відповідність їх вимогам законодавства. У разі виявлення порушень належить забезпечити скасування таких дозволів.

 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»