ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Єврокомісар Штефан Фюле вважає, що стосунки України з Євросоюзом не зрушать з місця без прогресу в справах проти Тимошенко та Луценка, повідомляє Gazeta ua.

Про це Штефан Фюле сказав на відкритті щорічного форуму «Ялтинська європейська стратегія», організованому фондом Віктора Пінчука, пише Українська правда.

«Ми хочемо просуватися вперед у стосунках з Україною, але як ми можемо це робити, коли так мало було зроблено для виправлення наслідків вибіркового правосуддя – в справах Тимошенко, Луценка та інших?» – зазначив він.

Фюле згадав, що з моменту призначення на посаду здійснив сім візитів до України.

«Включно з одним візитом до тюрми - в місце, де, як я думав, мені ніколи не доведеться закінчувати свої подорожі».

Як відомо, Штефан Фюле під час одного з візитів до України провідав Юлію Тимошенко у в'язниці.

«Як ми можемо просуватися вперед, якщо права людини, свобода висловлювань, об'єднань або медіа не поважаються в повній мірі?» – додав він.

«Від того, як Україна вчинятиме найближчі місяці з наслідками вибіркового правосуддя, як вона просуватиметься в напрямку реформ юстиції та генпрокуратури, чи проведе Україна наступні вибори відповідно до міжнародних стандартів – це визначатиме, до якого простору належить Україна», – зазначив єврокомісар.

«Без сумніву, багато з вас чули ідею, що має бути взята «пауза» в наших стосунках. Але чи справді народ України потребує «паузи» в нових можливостях?» – додав Штефан Фюле.