САМІТ ВЕЛИКОЇ 20. Міністр фінансів США Тімоті Ґайтнер квапить європейських лідерів щодо розробки плану виходу з економічної кризи в єврозоні. У своєму виступі в Раді з міжнародних відносин, Тімоті Ґайтнер заявив, що швидке узгодження заходів Європою завадить подальшому розповсюдженню кризи як у ЄС, так і в США.

«На наступному саміті Великої двадцятки, а також після нього, і навіть до його проведення, я думаю, усі погляди будуть прикуті до Німеччини та інших важливих економічних гравців, аби вони прояснили їхні спільні цілі – щодо банківського союзу, щодо реформ та щодо економічного зростання».

У мексиканському Лос-Кабосі вже готуються прийняти учасників саміту G20, запланованого на 18 -19 червня. Напередодні зустрічі греки знову обиратимуть парламент. Від результатів голосування залежатиме майбутнє Греції. Її вихід з єврозони може порушити і без того хитку стабільність спільної валюти. Проте Ґайтнер висловив упевненість, що Європа має достатньо фінансових можливостей, аби подолати кризу. 

Copyright © 2012 euronews