ЕКСПОРТ. Україна отримала дозвіл експортувати м’ясо свійської й дикої птиці, яйця і яєчні продукти на ринок Європейського Союзу після ухвалення 4 грудня відповідного проекту рішення Постійним комітетом з питань харчування і здоров’я тварин Генерального директорату з питань охорони здоров’я і захисту прав споживачів Європейської Комісії. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Державної ветеринарної і фітосанітарної служби України.

Повідомляється, що на засіданні комітету всі країни — учасниці ЄС проголосували за включення України до додатка «I» Регламенту ЄК 798/2008/ЄC, що означає можливість для України як третьої країни імпортувати продукцію птахівництва в ЄС.

Згідно з повідомленням Держветфітослужби України, відповідні зміни до Регламенту ЄК 798/2008/ЄC буде внесено протягом 2—3 місяців після здійснення перекладу додатка «I» офіційними мовами країн — членів ЄС.

Водночас українська сторона додатково має подати програму контролю сальмонели відповідно до Регламенту Європейського Парламенту і Ради ЄС № 2160/2003/ЄC.