ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Україна та Європейський Союз не повинні втратити шанс підписати Угоду про асоціацію у листопаді цього року. Про це заявив комісар ЄС з питань розширення Штефан Фюле під час зустрічі з прем’єром Миколою Азаровим у четвер та президентом Віктором Януковичем у п’ятницю. ЄС хоче, аби до листопада Україна виконала всі умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

«Політичний термін «вибіркове правосуддя» в Україні зрозуміти не можуть, тому що в його визначенні йдеться про систему, яка на існує в Україні, – «вибіркове правосуддя». ЄС веде мову про кілька добре відомих тут справ. Ми готові їх обговорювати», – заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

Окрім правосуддя і справи Тимошенко, ЄС непокоїть впровадження реформ в Україні та зауваження щодо жовтневих виборів до Верховної Ради. Віктор Янукович у відповідь заявив, що Київ готовий до компромісів задля підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Тим часом робота Верховної Ради заблокована вже четвертий день поспіль. Депутати фракції «УДАР» зайняли президію у парламенті і не дозволяють розпочинати засідання. Їхня вимога – запровадити дію сенсорної кнопки, яка унеможливлює голосування за сусідів.

Copyright © 2013 euronews