СПІВРОБІТНИЦТВО. Відтепер співпрацюватимуть між собою 12 територіальних громад Румунії й  Вінницької області, а її Чернівецький район — із районом Дубоссари Республіки Молдова. Відповідні угоди укладено у Вінниці під час  роботи міжнародного «круглого столу» «Єврорегіон як позитивний інструмент реалізації політики транскордонного співробітництва». У його роботі взяли участь представники Румунії, Молдови, Російської Федерації, Угорщини, України та європейських структур.

Захід  приурочено до першої річниці діяльності єврорегіону «Дністер» та організовано Вінницькою облдержадміністрацією та обласною радою. Новий партнер з’явився і в єврорегіону — це громадська організація «Союз українців Румунії»: угоду підписали голова Ради єврорегіону «Дністер» Сергій Татусяк та голова Ясської філії союзу Віктор Григорчук. До складу цього утворення входить сім районів Молдови і Вінницька область.

У рамках «круглого столу»  його учасники розглянули питання, над розв’язанням якими працює єврорегіон «Дністер». Це, зокрема,  поліпшення екологічного стану Дністра, вдосконалення інфраструктури до рівня європейських стандартів.