ЦІЛЮЩА ЯГОДА. Вживання винограду позитивно впливає на серце людей, які страждають метаболічним синдромом.

У винограді були виявлені натуральні компоненти, які відомі зараз як поліфеноли, що впливають позитивно на серцево-судинну систему. На базі цього дослідження вчені резюмували, що поліфеноли допомогти можуть чоловікам, які страждають метаболічним синдромом.

Симптомами цей метаболічного синдрому виступають: високий рівень цукру, підвищений артеріальний тиск, надлишковий жир в зоні талії, високий рівень холестерину, підвищене число тригліцеридів у крові. Уся ці симптоми підвищують ризики розвитку цукрового діабету, серцево-судинних захворювань, інсульту. За статистикою, це захворювання виступає однією з базових проблем охорони здоров’я і при цьому має глобальне поширення.

Мета дослідження – перевірити, чи допоможе вживання винограду впоратися з деякими симптомами метаболічного синдрому. Протягом чотирьох тижнів пацієнти вживали щодня родзинки. Далі, після тритижневої перерви, їм зробили повторні аналізи. Як показали результати, у всіх людей значно знизився артеріальний тиск, покращився кровообіг, нормалізувався цукор в крові. Ці дослідження підтверджують позитивний вплив винограду на здоров’я людей.

NEWS ONE