ФЕСТИВАЛЬ 

Днями завершилися XVIII Всеукраїнські змагання дружин юних пожежних
 

Фінальна частина фестивалю проходила в дитячому оздоровчому таборі «Тимурівець» поблизу Євпаторії. Під егідою МНС України за звання найкращих рятувальників змагалися 27 команд з усіх областей. Це яскраве і видовищне дійство, в якому брали участь понад дві сотні дітей, тривало протягом кількох днів. Треба було бачити, з яким завзяттям школярі демонстрували свої знання правил безпечної поведінки і вміння індивідуально та колективно діяти в різних надзвичайних ситуаціях. Зокрема, в конкурсах «Візитка», «Домашнє завдання», «Безпечна прогулянка», «Плакат соціальної реклами» та інших, які в свою чергу ділилися на кілька етапів.

Гран-прі фестивалю виборола команда Дніпропетровської області, а в загальному заліку перемогу святкували юні дружинники школи-гімназії № 2 міста Сімферополя. Варто зазначити, що в складі кримчан були наймолодші учасники змагань — діти віком 10—12 років. Друге загальнокомандне місце дісталося харків’янам, а третє — команді Донецької області. Переможці конкурсів і кожного з етапів отримали грамоти і цінні подарунки, а всі інші учасники — заохочувальні призи від організаторів та спонсорів фестивалю.

Гуртом можна розв'язати найскладнышы вузи. Фото з сайту МНС

Вітаючи своїх юних, за його ж висловом, колег, директор Департаменту пожежної безпеки Державної інспекції техногенної безпеки України Михайло Байтала зазначив: «Сьогодні тут зібралися кращі з кращих помічники рятувальників, якими ми дуже пишаємося. Незалежно від того, яким титулом відзначено кожного з вас, ви показали високі результати, отож працівники МНС, чиїми добрими друзями ви є, будуть чекати вас як гідну зміну собі через кілька років. Так тримати!»

До речі, саме в ці дні в Республіці Білорусь проходив ювілейний Х Міжнародний зліт юних пожежних, у якому брали участь представники різних країн світу. Україну на зльоті представляла команда Тернопільської області. У підсумку наші юні рятувальники зайняли перші місця у зведених польових навчаннях, конкурсі «Агітаційна газета», номінаціях «Щедрість» та «Змістовність».