ДОМОВЛЕНІСТЬ. Питання захисту прав дітей, забезпечення їхнього виховання у сім’ях — ключові у соціальній політиці уряду. Про це віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив під час підписання п’ятирічної програми співпраці між урядом України та ЮНІСЕФ на період 2012—2016 рр.

За його словами, ця програма спрямована на забезпечення виконання зобов’язань, викладених у Конвенції ООН про права дитини, яку ратифікувала Україна. Зокрема спільні зусилля уряду та ЮНІСЕФ зосереджуватимуться на таких напрямках: забезпечення прав кожної дитини виховуватись у родині; забезпечення здоров’я та розвитку дітей, поліпшення їхнього харчування; захист дітей від насильства та жорстокого поводження; інформування про права дитини та підтримка ефективнішої політики в інтересах дітей в Україні, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

А голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо зазначила, що забезпечення повної реалізації потенціалу дітей є найкращою інвестицією, яку країна може зробити заради свого майбутнього. «Сподіваюся, що ця п’ятирічна програма сприятиме втіленню в життя прагнень уряду і народу України забезпечити реалізацію прав усіх дітей», — наголосила вона.