НЕБО. Росія має намір припинити аеронавігаційне обслуговування повітряних суден компанії «АероСвіт» із 15 січня 2013 року, якщо український авіаперевізник не виплатить борг за надані послуги.

Про це говориться в повідомленні на сайті Федерального агентства повітряного транспорту Росії (Росавіації), передає УКРІНФОРМ.

«ФДУП «Державна корпорація з організації повітряного руху в Російській Федерації» може припинити аеронавігаційне обслуговування повітряних суден авіакомпанії «АероСвіт» із 15 січня 2013 року», – говориться в повідомленні.

У російському відомстві підкреслили, що протягом тривалого часу українська компанія була «хронічним неплатником аеронавігаційних зборів за обслуговування польотів у повітряному просторі Російської Федерації». Як стверджують у Росавіації, незважаючи на видані гарантії, авіакомпанія неодноразово зривала строки плати за аеронавігаційне обслуговування.

Останній раз Державна корпорація з організації повітряного руху в РФ відмовила в аеронавігаційному обслуговуванні літаків «АероСвіту» наприкінці грудня 2012 року. Тоді авіаперевізник зміг погасити прострочену заборгованість, але наразі знову накопичив її в сумі понад 1,5 млн доларів, стверджують у російському відомстві. «Авіакомпанія «АероСвіт» надала гарантії оплати простроченої заборгованості до 10 січня 2013 року. Ця обіцянка не була виконана», – говориться далі в повідомленні.

Проте, враховуючи нинішній період масових перевезень пасажирів і їх інтереси, «АероСвіту» дали час на сплату заборгованості до 15 січня. Якщо оплата не надійде, «з 00:00 МСК 15 січня 2013 року аеронавігаційне обслуговування повітряних суден ПАТ «Авіакомпанія «АероСвіт» у повітряному просторі Російської Федерації буде повністю припинене», – попередили в Росавіації, поклавши відповідальність за зрив перевезень і порушення прав пасажирів на «АероСвіт».