КУЛЬТУРА. Після небувалого успіху першого фестивалю у 2011 році «Париж як він є» повертається, щоб відкрити для вас нові сучасні культурні горизонти Парижа XXI століття.

У програмі фестивального тижня: зустрічі з закоханими у французьку столицю митцями – журналістом і письменником Філіпом Меєром та дослідником Крістіаном Маркаде, нові і старі кінострічки про життя міста, а також концерт молодої співачки Зази Фурньє, повідомляє прес-служба Французького інституту в Україні.

Відзначимо, що всі заходи безкоштовні

Ви точно будете зацікавлені у зустрічі з відомим французьким журналістом Філіпом Меєром. Медіа-простір Франції, актуальні теми французьких ЗМІ, проблеми та досягнення, а також – чудова віртуальна прогулянка сучасним Парижем.

У рамках фестивалю відбудеться зустріч із Філіпом Меєром.

Філіп Меєр – це важливий голос французького радіо. Кожного тижня він обговорює актуальні події національного та міжнародного масштабу разом з гостями в студії. Його авторству належить велика кількість статей та книг, зокрема 2 твори на тему сучасного Парижа: «Paris la Grande»  («Величний Париж», 1997) та «Un Parisien à travers Paris» («Париж очима парижанина», 2009). Цю любов до Парижа  XXI ст. автор книг, і за сумісництвом режисер, актор та викладач Інституту політичних досліджень (Sciences Po Paris), спробує передати київській публіці.

А з 18 вересня о 20.00 на літній естраді «Ракушка» Маріїнського парку розпочнуться безкоштовні покази фільмів про Париж.

Чотири повнометражні фільми розкривають особливий зв’язок кінематографу і міста. «Френч канкан» (18 вересня) видатного режисера Жана Ренуара – музична комедія 1954 року, яка зображує Мулен Руж на початку ХХ століття – Прекрасної епохи у Франції. Стрічка 2011 року американського режисера Фредеріка Вайсмана «Crazy horse» (21 вересня) – документальне відтворення світу відомого паризького кабаре. Один із найвідоміших фільмів режисера Франсуа Трюфо «400 ударів» (22 вересня) є визначним твором Французької нової хвилі. Справжній вуличний Париж того часу зображений тут без прикрас. Фільм 2011 року режисера Джина Каренара «Донома» (23 вересня), який має рекордно малий бюджет в 150 євро, зображає сучасне життя околиці Парижу – зухвале, гордовите та багатонаціональне.

Знавець популярної музики, дослідник та автор книги «Париж у піснях» Крістіан Маркаде розповість про історію Парижа у піснях 20 вересня о 18.30 у кнайп-клубі «Купідон».

Французька співачка Заза Фурньє подарує чудовий музичний вечір 21 вересня о 19.30 на літній естраді «Ракушка».