ДОРУЧЕННЯ. У стислі строки уряд має підготувати законопроекти щодо визначення вичерпного переліку адміністративних послуг та розміру плати за їх надання, а також встановлення відповідальності чиновників за порушення вимог законодавства з питань надання адмінпослуг. Про це йдеться в дорученні Президента Віктора Януковича.

Уряду та керівникам місцевих адміністрацій доручено забезпечити відкриття на території України мережі центрів надання адміністративних послуг. Йдеться зокрема про послуги з оформлення землі, дозвільних документів у сфері будівництва та реєстрації нерухомості, повідомляє прес-служба Президента.

Глава держави також вимагає прийняття Державної цільової програми створення та функціонування інформаційної системи надання адміністративних послуг на період до 2017 року.

Окрему увагу звернено на необхідність скасування дозволу на переобладнання, перепланування житлового будинку або приміщення, а також здешевлення вартості послуг з отримання посвідчень водія та реєстраційних документів на транспортний засіб.