ЗНАЙ НАШИХ! У Донецькій обласній державній адміністрації вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня бригадиру прохідників шахти «Білозірська» Віталію Кутньому. Взагалі, ордени і медалі — не рідкість для представників «гвардії праці», яким доводиться трудитися в непростих умовах на підземних горизонтах. Утім, цього разу гірник отримав заслужену нагороду за звитяги на поверхні: за сходження на найвищу гору планети Еверест.

У складі експедиції донецьких альпіністів, присвяченої 80-річчю утворення Донецької області та проведенню в Україні фінальної частини Євро-2012, Віталій Кутній піднявся на вершину світу і став першим у світі шахтарем-прохідником, який побував на Евересті. До цього в рамках проекту «Вугілля Донбасу на вершинах світу» гірник побував на багатьох маківках найвищих гір, де на знак поваги до нелегкої шахтарської праці залишилися зразки «чорного золота», видобутого на глибині донецьких шахт. Певна річ, не відступили від традиції і цього разу.«Я пишаюся тим, що зумів виправдати довіру всіх тих, хто повірив у мене, — сказав після нагородження шахтар-альпініст. — Цей орден належить усім, хто повірив, усім, хто нас чекав і хвилювався за нас, усьому Донбасу».

Здійснивши давню мрію побувати на вершині світу, гірник, за його словами, нині планує наступні сходження. Цього разу — в Карпатах.