ПОСЛУГИ. На Волині при найбільшій податковій інспекції розпочав роботу ще один центр обслуговування платників податків.

В області він вже дев’ятий серед створених у рамках реформування податкової служби з фіскального органу в сервісну. Його послугами тепер мають можливість скористатися майже 9 тис. юросіб та 25 тис. підприємців-фізосіб, які стоять на обліку при Луцькій ОДПІ.

— Платник податків для нас — це водночас клієнт, який потребує послуг високої якості, — вважає голова ДПС у Волинській області Володимир Михалчич. — Тому він має витрачати мінімум свого часу на спілкування з податківцями. І спілкування це, до того ж, має відбуватися у комфортніших для нього умовах.

У спеціально облаштованому для цього центрі податківці пообіцяли європейський сервіс своїм партнерам із наповнення скарбниці. Для максимальної зручності відвідувачів тут є не тільки комфортні офісні меблі, а й вільний доступ до комп’ютерної техніки та бездротового Інтернету (WiFi).

А головне, представники бізнесу тепер отримуватимуть весь спектр податкових послуг практично в одному місці. Допоможе їм у цьому і консультант-модератор, який працюватиме з новачками. Тут без звичної вже біганини по різних кабінетах можна звернутися по конкретну послугу, довідку чи роз’яснення.

Словом, працювати бухгалтерам стане зручніше. І це абсолютно правильно. Адже люди, які фінансово наповнюють скарбницю держави, мають відчувати шанобливу увагу.

— Серед чотирьохсот центрів обслуговування платників податків в Україні такого рівня, як у Луцьку, — небагато! — оцінив новацію заступник директора департаменту обслуговування платників податків ДПС України Олександр Бондарчук.