ПЕРСПЕКТИВА

Будуватимуть підземку наземним способом,  а проект розробляє  Укрзалізниця

Під час діалогу йшлося про середньо- та довгострокове планування будівництва нових автодоріг на продовження головного маршруту від західного до східного кордону нашої країни. По завершенні зустрічі віце-прем’єр наголосив: це питання потребує дуже ретельного та серйозного вивчення.

Він також розповів, що доповідав главі держави про стан підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, яка пройде в червні цього року. «Президент поцікавився, чи все у нас гаразд, чи все встигаємо, чи все профінансовано», — сказав віце-прем’єр і нагадав, що питання підготовки національної інфраструктури до футбольного чемпіонату детально обговорювали 12 квітня, коли Віктор Янукович перебував із робочою поїздкою у Львові.

Окрім цього, Борис Колесніков доповідав про те, що державна адміністрація залізничного транспорту «Укрзалізниця» починає роботу над проектом Донецького метрополітену, який будуватимуть наземним способом.

«Ми створили в міністерстві департамент наземних метрополітенів, і нині Укрзалізниця розпочинає проектування Донецького метрополітену, який буде побудовано відкритим способом», — сказав він, додавши, що йдеться також про відповідні проекти з подальшого розвитку Дніпропетровського і Харківського метрополітенів.

Як передає слова віце-прем’єра прес-служба Президента, реалізація проекту в Донецьку має розпочатися не пізніше березня наступного року. І першу лінію метрополітену має бути відкрито не пізніше грудня 2014-го. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»