ЗДОРОВ’Я. За оперативними та статистичними даними з початку поточного року на адміністративних територіях країни зареєстровано 11 793 випадки захворювання на кір. Про це УНН повідомили у прес-службі Державної санітарно-епідеміологічної служби.

За попередню добу зареєстровано 12 випадків підозри захворювання на кір, найбільша їх кількість у західних регіонах, а саме:

Закарпатська область – 5;

Чернівецька область – 3;

Волинська область – 1;

Івано-Франківська область – 1;

Тернопільська область – 1, у м. Києві за останню добу не зареєстровано жодного випадку підозри захворювання на кір.

Питання перебуває на контролі Держсанепідслужби України.

Нагадаємо, за даними експертів, восени очікується підвищення рівня захворюваності на кір у східних регіонах України. Найкращим захистом від кору є своєчасна та планова вакцинація.

«Збудником кору є керована інфекція, тобто вона контролюється через проведення вакцинації. Від кору вакцинують у рік та в шість років, потім ревакцинують у 12-16 років, після чого імунітет зберігається ще 12-15 років. Дуже часто, я б навіть сказав у групі ризику, перебувають люди 28-30 років, адже саме у них активність імунітету вже надзвичайно знизилася. Захворювання на кір пов’язане не стільки з послабленням імунітету, скільки з відсутністю імунізації. Відмова від щеплень – проблема світового масштабу», – зазначив головний імунолог Києва О.Назар.