ІПОТЕКА. На Дніпропетровщині в усіх дозвільних центрах міст і районів відкрили «єдині вікна», в яких надають консультації і допомогу тим, хто хоче придбати житло за програмою іпотечного кредитування в рамках соціальних ініціатив Президента України. Пільгове кредитування за держпрограмою передбачає можливість  придбати житло в кредит, сплачуючи лише 3% річних (максимальна ставка кредиту — 16%, з яких держава компенсує 13%). Строк кредитування — до 15 років з моменту укладення позичальником кредитного договору.

«Для Дніпропетровської області передбачено майже 73 млн грн на часткову компенсацію відсотків за іпотечними кредитами. Це дасть змогу кільком тисячам людей скористатися допомогою держави для поліпшення житлових умов. Тому кожному меру та головам районів потрібно організувати якісну та широку роз’яснювальну кампанію щодо принципів дії програми іпотечного кредитування», — наголошує голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Наразі дозвільні центри вже опрацювали понад 2,5 тис. звернень дніпропетровців, що потребують поліпшення житлових умов. На квартирному обліку в області перебуває понад 59 тисяч таких громадян.

Днями  Ощадбанк уже підтвердив намір надання іпотечного кредиту першим двадцяти позичальникам, підписавши відповідний договір з Головним управлінням будівництва та архітектури Дніпропетровської облдержадміністрації.