ЗЛОЧИН. Апеляційний суд Миколаївської області залишив у силі вирок Снігурівського районного суду, яким жителя м. Миколаєва визнано винним у вбивстві трьох чоловіків. Суд призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Громадянин України Давід Гамсахурдія, який переїхав до Миколаєва разом із сім’єю з Абхазької Республіки, визнаний винним в умисному вбивстві трьох своїх співвітчизників. Убивця та його жертви були знайомі між собою та займалися підприємницькою діяльністю. В 1998 році між ними виник конфлікт, пов’язаний з грошима, й після взаємних обвинувачень у неповерненні боргів Д. Гамсахурдія протягом одного дня вбив із вогнепальної зброї чоловіка, його дорослого сина та ще одного чоловіка — свого партнера по бізнесу.

Всі вбивства скоєні на автодорозі Миколаїв—Кіровоград, по якій у той день, 15 травня 1998 року, Д. Гамсахурдія їхав із постраждалими на власному автомобілі. Дорогою з кожним із них він під різними приводами виходив у лісосмугу й наносив їм смертельні поранення. При цьому сина чоловіка, який був застрелений першим, засуджений вбив, розуміючи, що кровна помста з його боку за батька буде невідворотною. «Скоївши злочин, Д. Гамсахурдія покинув місто Миколаїв і протягом 12 років переховувався в Росії, в Москві, де проживав на орендованій квартирі та працював на ринку у свого співвітчизника, — розповідає старший прокурор прокуратури Баштанського району Миколаївської області Іван Ядловський. — І лише в 2010 році він був затриманий за місцем свого проживання внаслідок спільної операції працівників УБОЗ УМВС України в Миколаївській області та правоохоронних органів Російської Федерації й екстрагований в Україну — до Баштанського району, на території якого був скоєний злочин. 

Прокуратурою Баштанського району кримінальну справу, порушену стосовно Д. Гамсахурдія, було розслідувано та передано до суду. Суд дійшов висновку, що мотивом для вбивства було неповернення боргу і що Д.Гамсахурдія винний у скоєнні умисного вбивства з корисливих спонукань трьох осіб, а також зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу. Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна, що належить особисто йому. Також суд ухвалив стягнути із засудженого на користь родичів одного з потерпілих 200 000 гривень моральної шкоди.

Вирок був залишений без змін Апеляційним судом Миколаївської області. Засудженого етаповано до виправної колонії у Рівненській області.