ІННОВАЦІЇ. На останній сесії депутати Тростянецької міської ради  затвердили концепцію створення індустріального (промислового) парку. Так якісно нове промислове формування «Тростянець» стане другим у Сумській області: кілька років тому в Шостці на базі колишнього об’єднання «Свема» почав роботу перший в Україні індустріальний парк.

Незабаром на земельних ділянках загальною площею 40  гектарів буде розміщено промисловий кластер, який забезпечуватиме сировиною кондитерську фабрику і населення харчовими продуктами. Залучаючи інвестиції, перевагу надаватимуть підприємствам харчової промисловості, що виробляють цукор, борошно, курячі яйця та переробляють молоко. Утім, для підприємств легкої промисловості, логістичних центрів тут також знайдеться робота. Головне, аби були дотримані безпечні умови сусідства із  харчовими підприємствами.

Обрана для індустріального парку промислова зона має хороші перспективи. Майже поряд розташована ще одна приваблива у плані залучення інвестицій земельна ділянка розміром понад 70  гектарів, на якій є всі необхідні комунікації. Тож саме тут можна буде розташувати нові виробництва. Загалом відкриваються можливості для  потужностей, де робочі місця отримають понад 3000 жителів Тростянецького  та прилеглих районів. Це однозначно матиме колосальний вплив на підвищення добробуту населення та розвиток місцевої соціальної інфраструктури. 

Тростянець належить до міст, у яких рівень залучення інвестицій в розрахунку на одного жителя залишається одним із найвищих в Україні.