ЄВРОЦІКАВИНКИ. Територію на Трухановому острові у столиці, де нині згортається кемпінг шведських уболівальників, після завершення чемпіонату можна буде використовувати для розвитку фізичної культури та спорту й організації відпочинку киян, вважає голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

Як відомо, організацію наметового містечка на Трухановому острові здійснювали дві шведські компанії: Camp Sweden та Nickes. У свою чергу КМДА виділила земельну ділянку та забезпечила її основними інженерними комунікаціями.

Після того, як кемпінг залишать останні шведські уболівальники, цю зелену зону чекає реконструкція. Заступник головного архітектора Києва Андрій Вавриш розповів, що роботи з проектування реконструкції розпочнуться ще цьогоріч.

Головна мета — зберегти екосистему острова, на якому мають з’явитися спортмайданчики, поле для гольфу, величезне колесо огляду, дерев’яні містки-понтони, чисті міні-пляжі (крім існуючого) і великий концертний зал. А деякі швидкі на слово особи пропонують відселити туди… київський зоопарк. Звісно, маємо подякувати шведам, що розкрили місцевій владі очі на те, яка перлина виблискує посеред Дніпра. Однак не перестаратися б…