БЛАГОДІЙНІСТЬ. Стартувала національна акція зі збору коштів для малозабезпечених дітей «Різдвяна свічка».

Десять років поспіль у західних областях країни напередодні свята Миколая та Різдва Христового сотні людей долучаються до виготовлення й розповсюдження різдвяних свічок. Адже свічка — один із найважливіших атрибутів Різдвяних свят, символ благодаті і любові, свідчення віри, тому її запалюють у церквах і домівках.

Нині в осередках Міжнародного благодійного фонду «Карітас України», організатора всеукраїнської благодійної акції, залучають до виготовлення різдвяних свічок молодь з особливими потребами. З початком посту ці воскові вироби розповсюджують через церковні громади в Україні та за кордоном, через партнерські організації й окремих благодійників. Щороку зібрані кошти витрачають для надання допомоги соціально незахищеним дітям — сиротам, дітям з неблагополучних, малозабезпечених та багатодітних сімей, ВІЛ-інфікованим, інвалідам та дітям із сімей трудових мігрантів. Завдяки цьому вони можуть оздоровлятися в літніх таборах, відвідувати пізнавальні екскурсії, творчі гуртки, брати участь у святах, що їх організовують благодійники, чи отримати адресну допомогу.

Через несприятливі економічні умови та недостатні бюджетні витрати на соціальний захист українські діти, що потребують допомоги, іноді позбавлені найнеобхіднішого для життя. На щастя, є благодійні організації, які опікуються потребами дітей і молоді. Тільки «Карітас», що об’єднує мережу організацій, щороку витрачає на такі програми 350—400 тисяч євро.

Різдвяна свічка, виготовлена з любов’ю, а потім запалена на Святвечір, дасть змогу кожній людині відчути себе у великій родині, де про неї хтось пам’ятає і дбає. Особливо потрібна звістка про те, що їх люблять Бог і люди, дітям нелегкої долі. Усі, хто запалить таку свічку, допоможе запалити вогник надії і добра в дитячих серцях.