РЕАКЦІЯ. Прем’єр-міністр Микола Азаров дав низку доручень за публікаціями у ЗМІ та зверненнями, що надходили до Урядового контактного центру та на сторінку глави уряду в соціальній мережі Фейсбук.

Зокрема це стосується теми затримок з виплатою заробітної плати. За словами Миколи Азарова, склалася досить незрозуміла ситуація, коли громадяни, ЗМІ інформують про затримки виплат заробітної плати, а жоден з керівників регіонів не звертався по допомогу до центральної влади. При цьому Прем’єр-міністр укотре наголосив на тому, що за затримки із виплатами заробітної плати вчителям, лікарям, іншим працівникам бюджетної сфери персональну відповідальність несуть керівники регіональних органів виконавчої влади.

Микола Азаров повідомив, що направив представників Секретаріату Кабінету Міністрів у регіони, аби на місцях з’ясувати реальний стан справ щодо виплат заробітної плати бюджетникам. «Нам потрібна об’єктивна картина. Буде необхідність — буде надано бюджетну підтримку», — сказав Прем’єр. Крім того, він підкреслив, що неприпустимою є ситуація, коли людей відправляють у відпустки за власний рахунок, не виплачують надбавок тощо.

Глава уряду дав доручення Мінсоцполітики, Мінфіну детально вивчити стан справ та вжити всіх необхідних заходів для недопущення затримок виплат бюджетникам. Водночас Казначейству доручено надавати короткотермінові цільові позики для виплати зарплат, якщо з відповідними заявками звертатимуться керівники міст, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Також Прем’єр-міністр доручив Мінрегіону вжити заходів щодо налагодження водопостачання у місті Мар’їнка Донецької області, а Мінінфраструктури — вирішити питання з подачею вагонів для масложирокомбінатів.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»