ЗЛОЧИН І КАРА. Суддю Ківерцівського районного суду Волинської області Івана Підгорного за вимагання і отримання хабара засуджено на п’ять років позбавлення волі. Два з половиною роки тому область і собі завела суддю-«посівальника». Тоді співробітники СБУ спільно зі слідчим прокуратури на гарячому затримали правопорушника під час одержання ним частини хабара неподалік будівлі суду. Щоправда, масштаби були не ті.

Суд підтвердив, що у жовтні 2008 року ківерцівський суддя за винесення позитивного рішення справді отримав хабар — пральну машинку та 1200 гривень. А у 2010 році — від іншого підприємця вимагав 4000 гривень за вирішення на його користь питання стосовно виключення автомобіля з акта опису, повідомив керівник прес-служби управління СБУ у Волинській області Михайло Баранов. Цікаво, що Підгорний районний суд очолював понад десять років. Коли у 2005-му строк його повноважень закінчувався, голова апеляційного суду області Петро Філюк не дав рекомендації на повторне призначення його на цю відповідальну посаду.

Пізніше президія апеляційної інстанції неодноразово мала претензії до роботи судді, за незадовільну роботу він мав дві догани. Проблеми із ним були, аж поки не втрутилися прокуратура та СБУ.

Закономірним результатом затримання став не тільки згаданий вище вирок, а й викладене в інформаційний простір Волині відео. На ньому —  кадри затримання міні-«посівальника» та вилучення у нього мічених грошей.