ЄВРО-2012. Міжвідомче тренування підрозділів Збройних Сил України, Антитерористичного центру при Службі безпеки України, МВС та МНС України щодо виконання заходів з антитерористичного забезпечення проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 відбудеться у вівторок, 24 квітня, на базі 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України, що дислокується у місті Васильків (Київська область). 

Про це передає УКРІНФОРМ з посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

«У ході тренування його учасники спільно відпрацюють заходи взаємодії між Штабом Антитерористичного центру при Службі безпеки України, органами управління та черговими силами з протиповітряної оборони ЗСУ, підрозділами МВС та МНС щодо припинення протиправних дій захопленого терористами повітряного судна», – наголошується у повідомленні.

Зокрема, за легендою навчання, винищувачем МіГ-29 у повітрі буде здійснено перехоплення літака Ан-26, захопленого терористами, та примушення його до посадки на аеродромі. Після приземлення спецпідрозділ СБУ відпрацює завдання зі звільнення заручників на захопленому терористами повітряному судні.