АКЦІЯ. У вівторок, 22 січня, бортпровідники, авіатехніки та пілоти компанії «АероСвіт» пікетуватимуть адміністрацію президента України, виступаючи за збереження робочих місць та проти порушення трудових прав, передає Бі-бі-сі.

Акція триватиме з 11:00 до 14:00, повідомляє прес-служба Конфедерації вільних профспілок України.

На сайті конфедерації викладені 11 вимог пікетувальників.

Серед іншого, вони вимагають «припинення незаконної реорганізації авіакомпанії», припинення масового скорочення та «штучного банкрутства», а також легалізації страйків на транспорті.

Працівники також просять відставки прокурора Київської області та голови Державіаслужби України.

4 січня зранку у інформаційному просторі з’явилася інформація про те, що тиждень тому Господарський суд Київської області почав процедуру банкрутства «Аеросвіту».

В ухвалі, доступній на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, йшлося про те, що перевізник сам звернувся до суду з заявою про власне банкрутство.

Суд розглянув заяву і постановив почати процедуру розпорядження майном боржника та призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Леоніда Талана. Розпорядника зобов’язали провести інвентаризацію майна ПАТ «Авіакомпанія «Аеросвіт» та подати дані з її результатом до суду.

Розгляд справи у підготовчому провадженні призначено на 23 січня 2013 року.