ТВАРИННИЦТВО. З 1 червня селяни почнуть одержувати компенсації за утримання великої рогатої худоби. Проведено всі підготовчі роботи для здійснення виплат відповідної державної допомоги, зібрано всі необхідні документи, узагальнено списки осіб для виплат. Про це йшлося під час понеділкового засідання Кабінету Міністрів.

Уряд забезпечив дотацію «в руки селянину» за утримання великої рогатої худоби. Виплата спеціальної бюджетної дотації здійснюється фізичним особам за утримання ними молодняку великої рогатої худоби, який народився в господарствах населення, та за збереження його до певного віку від дати подання відповідних документів.

Гроші виплачуються за утримання молодняку ВРХ, який на момент подання документів фізичними особами вперше досяг певного віку, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. За молодняк віком від 3 до 5 місяців — 250 грн за голову; віком від 6 до 8 місяців — 500 грн за голову; за молодняк ВРХ від 9 до 11 місяців (включно) — 750 грн за голову.