СМАЧНОГО. У першій столиці працює понад 70 пунктів дитячого харчування. Його  виготовляє  КП «Міська молочна фабрика-кухня», послугами якої користується близько 16 тисяч сімей харків’ян. Вони можуть придбати вершкове дитяче масло, молоко, сир, кефір, настоянки з шипшини, кизилу, сухофруктів тощо. І це далеко не повний перелік виробів, який пропонує жителям міста, в яких є малята, фабрика-кухня. А незабаром її асортимент поповниться ще й корисним для дитячого організму козячим молоком.

 — Поки що це лише плани, — зізнається директор підприємства Євгеній Антипов. — Але вони будуть реалізовані в життя. Фабрика-кухня вже півроку веде переговори з потенційними постачальниками цього цінного для дітей харчового продукту. І хоча в ході переговорів ми зіткнулися з тим, що офіційно зареєстрованого підприємства, яке б поставляло козяче молоко, в Україні немає, продовжуємо його пошуки. Нам потрібний  такий постачальник, сировина якого відповідала б усім державним стандартам.

За словами директора підприємства, продукцію фабрики-кухні, окрім компотів із сухофруктів, виготовляють з коров’ячого молока, яке постачає підприємство Дворічанського району області. У кожну зміну приймається від від 5 до 10 тонн цієї корисної натуральної сировини.