ЗЕЛЕНІ ЛІКИ. Один з найпопулярніших у світі напоїв – зелений чай – давно визнаний корисним не тільки дієтологами, але і фахівцями з інших областей медицини. Особливо його люблять кардіологи, називаючи зелений чай одним з кращих засобів профілактики розвитку сердечно-судинної системи. Але, китайські вчені пішли далі, і шлях їх виявився досить успішним.

У Третьому Військовому Медичному Університеті (Third Military Medical University) Китаю був проведений експеримент за участю мишей. Яких розділили на дві групи, запропонувавши одній щодня пити традиційний зелений чай. Всіх мишей навчали пошуку прихованих платформ в лабіринті і виходу з нього, а потім спостерігали за тим, як вони застосовували отримані знання на практиці.

Автор експерименту, професор Юн Бай (Yun Bai), говорить про те, що його група навмисно відмовилася вивчати вплив зеленого чаю на серцево-судинну систему і інші органи, зосередивши увагу виключно на головному мозку.

У результаті спостережень і показників спеціальної апаратури, експерти прийшли до висновку, що щоденне вживання зеленого чаю сприяє підвищенню навченості і покращує пам’ять.

Доктор Бай пояснює це механізмом впливу активних компонентів зеленого чаю на клітини головного мозку, стверджуючи, що «в результаті вживання напою в гіпокампі – частини головного мозку, відповідальної за перехід до отриманої інформації з короткострокової пам’яті в довгострокову – відбувається процес накопичення молодих клітин, покращуючи роботу цієї ділянки і головного мозку в цілому».

NEWS ONE