РІШЕННЯ. Відомий французький актор Жерар Депардьє розглядає можливість стати громадянином Росії, Чорногорії або підданим Бельгії, передає ТСН з посиланням на газету Le Monde.

Депардьє був помічений у компанії разом зі своїми друзями – в основному жителями Парижа. Він побував у своєму ресторані «Ле б'ян десіде», який знаходиться недалеко від виставленого на продаж маєтку актора.

На думку французьких журналістів, це була в певному сенсі прощальна вечеря. «Він був у чудовому настрої і вирішив сформувати опозиційний рух по відношенню до Франсуа Олланда і Жан-Марка Ейро», – цитує видання одного з учасників зустрічі, після якої знаменитість залишить Францію. Сам актор жартома сказав, що запланував «втечу» з країни «на наступний день після виборів президента – соціаліста». При цьому він підкреслив, що де факто вже півроку живе за кордоном.

Депардьє також сказав, що «зараз розглядає три країни», громадянство яких йому б хотілося отримати. «Це – Бельгія, де він щойно придбав нерухомість, Чорногорія , де у нього є друзі і ділові зв'язки, і Росія», – відзначає видання. «Путін вже відправив мені паспорт!», – чи то жартома, чи то серйозно додав актор.

Нагадаємо, на минулих вихідних Жерар Депардьє оголосив про відмову від французького громадянства, після того як прем'єр-міністр назвав його рішення про зміну місця проживання «жалюгідним, гідним презирства вчинком». За словами актора, за останні 45 років він заплатив 145 млн євро в якості податків у Франції і ніколи не ухилявся від своїх зобов'язань перед державою.

Депардьє не перший заможний француз, який вирішив перебратися жити за кордон, щоб уникнути сплати податкових зборів у Франції, які збільшилися після приходу до влади в травні соціалістів.