НАГОЛОС. Прем’єр-міністр Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів 16 січня різко розкритикував недоліки в організації надання екстреної медичної допомоги. 

За словами глави уряду, система, яку згідно із законодавством запроваджено з початку року, досі не працює належним чином. Якість та вчасність надання медичної допомоги поки що, на жаль, не відповідає поставленим вимогам, що справедливо викликає чимало нарікань з боку людей.

«Негайно треба виправляти помилки. Зволікання там, де питання стосується людського здоров’я, а часто — життя, неприпустимі», — наголосив Микола Азаров.

Прем’єр доручив віце-прем’єр-міністру Костянтину Грищенку, віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу, Міністерству охорони здоров’я разом із главами регіональних адміністрацій вжити невідкладних заходів щодо виправлення ситуації, яка склалася. Зокрема в максимально стислі терміни виправити недоліки в організації надання екстреної медичної допомоги. А також вирішити питання технічного забезпечення безперебійної «швидкої» допомоги громадянам, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.