АКЦЕНТ. Проект державного бюджету на 2013 рік передбачає продовження реалізації державних програм, які розпочаті за останні два роки. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з представниками Національного конгресу місцевого самоврядування України — Асоціації міст України, Української асоціації районних та обласних рад, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.

«Держбюджет-2013 передбачає принцип спадкоємності: продовження реалізації тих програм, які діють у 2012 році. Жодну із програм закрито не буде, і все, що ми почали робити у 2010, 2011, 2012 роках, буде продовжено у 2013 році», — запевнив Микола Азаров представників органів місцевого самоврядування та їх асоціацій під час обговорення питання про зміцнення фінансової основи місцевого самоврядування, міжбюджетних відносин.

За словами глави уряду, сьогодні вкрай потрібно створити стимули для малих місцевих бюджетів, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Крім того, Прем’єр-міністр наголосив, що уряд і надалі підтримуватиме програми розвитку села. Зокрема, за його словами, на сьогодні актуальними залишаються створення сільськогосподарських кооперативів, а також виплати субвенцій селянам за утримання молодняку великої рогатої худоби. 

Під час зустрічі було обговорено шляхи забезпечення умов та підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування, основні напрямки та завдання у процесі їх реформування. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»