ГОЛОВНІ ЗМАГАННЯ. 245 вітчизняних спортсменів виборюватимуть медалі у 28 видах спорту.

На підготовку української збірної до ХХХ літніх Олімпійських ігор 2012 р., які сьогодні офіційно відкриваються у Великій Британії, Україна витратила з держбюджету 564 млн грн: в 2011 р. — 215 млн 411 тис. 700 грн, а в 2012 р. — 348 млн 720 тис. 700 грн. Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови Державної служби молоді та спорту Сергій Глущенко. За його словами, ці кошти виділяли із держбюджету на спортивні змагання в Україні та за кордоном, а також на навчально-тренувальні збори. Торік для 22 видів спорту придбано спортивне обладнання та інвентар на 20 млн гривень, а цього року — на 33 млн грн.

Окремо Сергій Глущенко акцентував на розмірі премій, передбачених за завоювання золотої, срібної та бронзової медалі: 100, 75 і 50 тис. дол. (виділенням переможцям змагань квартир займатимуться окремо голови обласних державних адміністрацій). За його словами, під час Олімпіади у Лондоні Україна покладає надії на високий результат спортсменів у  легкій атлетиці, сучасному п’ятиборстві, важкій атлетиці, боксі, вільній боротьбі, дзюдо, стрибках у воду, фехтуванні, художній гімнастиці, греблі, стрибках на батуті та кульовій стрільбі.

«До складу збірної увійшло 245 вітчизняних атлетів: 123 чоловіки та 122 жінки. Найчисленнішою є збірна з легкої атлетики — 78 спортсменів. 24 спортсмени змагатимуться в академічному веслуванні, 14 — у плаванні, по 10 — у командах з вільної боротьби та боксу. Загалом у Лондоні буде розіграно 302 комплекти нагород у змаганнях з 32 видів спорту. Ми змагатимемося у 28 з них», — розставив акценти посадовець.

Окремо він нагадав присутнім, що для нашої країни ці ігри — ювілейні. 60 років тому українці у складі збірної СРСР взяли участь у літній Олімпіаді у Гельсінкі (Фінляндія) та здобули 5 олімпійських золотих нагород. Загалом за роки виступів вітчизняні спортсмени здобули 600 медалей різного ∂атунку, а за роки незалежності — 101.

А перед брифінгом, під час засідання Кабінету Міністрів, Прем’єр-міністр Микола Азаров висловив упевненість у тому, що нашим олімпійцям вдасться гідно представити Україну в Лондоні. «Ми зробили все, щоб підготувати їх до змагань. Переконаний, що нашим хлопцям і дівчатам під силу найвищі досягнення, — сказав він. — Ми віримо в них, уболіваємо за них та чекаємо приємних звісток з олімпійського Лондона».