АРТ-ПЕРЕМОГА

Композиція до Євро-2012 — «Футбольна квітка» — увійшла до Національного реєстру рекордів

Чернівці до Євро-2012 уже побили оригінальний рекорд. Встановлена з нагоди міжнародного спортивного свята на Центральній площі міста арт-інсталяція складається з 1600 справжніх футбольних м’ячів, розфарбованих у кольори призових медалей.

 «Футбольна квітка» все літо даруватиме радість чернівчанам і гостям міста. Фото Василя КИЯШКА

Експерт Книги рекордів України Владислав Резніков офіційно оголосив, що аналогів такої композиції у світі нема, що «Футбольна квітка» відтепер у рекордному реєстрі, і вручив її авторам — подружжю дизайнерів чернівчанам Євгену та Олені Абрусевичам — відповідний сертифікат.

Чернівці відзначили цю перемогу веселим і гучним театралізованим святом просто неба. Вихованці спортивних шкіл міста демонстрували футбольні вправи з м’ячем, студенти Чернівецького національного університету показали спортивно-танцювальний флеш-моб на футбольну тематику.

— Ми завжди готові до сміливих експериментів, до реалізації креативних сучасних ідей, — зазначив на відкритті унікальної спортивної скульптури секретар міськради Віталій Михайлішин. — Наш логотип із м’ячів Євро-2012 має чудовий вигляд на фоні старовинної архітектури міста. Зауважте, що золоті м’ячі явно домінують над сріблом і бронзою. У такий символічний спосіб Чернівці бажають нашій збірній успіху на чемпіонаті…

Після Євро-2012 «Квітку», швидше за все, розберуть по «пелюстках», а м’ячі роздадуть дітям. У першу чергу — вихованцям шкіл-інтернатів міста та області.