АКТУАЛЬНО. Прем’єр-міністр Микола Азаров зустрівся із представниками Місії спостереження за парламентськими виборами від Міжнародної комісії Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на чолі з послом Одрі Гловер.

Микола Азаров зазначив, що на 90% території України вибори пройшли спокійно,  без порушень  законодавства: не було жодних проблем ні з проведенням передвиборчої кампанії, ні з голосуванням, ні з процесом підрахунку голосів. В Україні було створено абсолютно всі умови для проведення демократичних, чесних, транспарентних виборів.

При цьому глава уряду звернув увагу спостерігачів ОБСЄ/БДІПЛ на досі не вирішені проблемні ситуації, що виникли в окремих виборчих округах з підрахунком голосів. Микола Азаров наголосив на тому, що ні уряд, ні правляча політична сила жодного стосунку до таких ситуацій не мають.

Водночас Прем’єр підкреслив, що Україна очікує остаточного звіту ОБСЄ/БДІПЛ, що має бути оприлюднений приблизно за 8 тижнів, та дуже серйозно працюватиме над уже висловленими зауваженнями, повідомляє  департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.