Для «Скуадри Адзурри» все починалося якнайкраще. У матчі з англійцями 35-річний Андреа Пірло сповна продемонстрував свої таланти: віддавав філігранні передачі на 40—50 метрів, диригував діями партнерів у середині поля, майстерно виконував штрафні удари. Багато хто з фахівців назвав півзахисника туринського «Ювентуса» кращим гравцем першого туру.

Гідний вигляд мали й інші чемпіони світу-2006 — футболісти майже не помилялися в передачах. Як підрахували статистики, цей показник у стартовій зустрічі становив 93,2%. Такого раніше не вдавалося жодній команді за всю історію фінальних турнірів. Клаудіо Маркізіо та Маріо Балотеллі втілили перевагу італійців у два забитих м’ячі. Перед підопічними Чезаре Пранделлі відкривалися прекрасні турнірні перспективи.

Усе змінилося миттєво, як погода на Британських островах. Повільна й академічна гра, якої цілком вистачило для перемоги над англійцями, виявилася неконкурентоспроможною в протистоянні з іншими футбольними школами. Дві поразки з однаковим рахунком 0:1 із Коста-Рикою та Уругваєм залишили чотириразових володарів Кубка світу за бортом бразильського свята.

— Італія — єдина команда на турнірі, яка проводила два матчі о першій годині дня за місцевим часом, а це значно важче, ніж увечері, — пояснив причину сенсації  Чезаре Пранделлі. Він також висловив обурення з приводу рішення арбітра показати червону картку Клаудіо Маркізіо на 59-й хвилині зустрічі.

— Залишати команду вдесятьох через це — повний абсурд. Коли триває боротьба за кожен м’яч, фоли неминучі. Але в епізоді з Альваро Гонсалесом не було навіть натяку на грубість.

Після закінчення прес-конференції стало відомо, що 56-річний спеціаліст, який очолював збірну з 2010 року і став разом з нею віце-чемпіоном Європи-2012, вирішив подати у відставку.

28 червня в 1/8 фіналу в Ріо-де-Жанейро зустрінуться Колумбія й Уругвай. Наступного дня в Ресіфі за вихід до чвертьфіналу змагатимуться збірні Коста-Рики і Греції.

Уругвайці не дозволили Джорджо К’єлліні (№3)  та його партнерам вийти з групи. Фото з сайту livesport.com

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат світу-2014

Група C

Японія — Колумбія — 1:4
Голи:
Оказакі (45+1) — Куадрадо (17), Мартінес (55, 82), Д. Родрігес (90).

Греція — Кот-д’Івуар — 2:1
Голи: Самарас (42, 90+3, пенальті) —  Боні (74),

Колумбія —  9 очок, Греція — 4, Кот-д’Івуар — 3, Японія — 1.

Група D

Італія — Уругвай — 0:1
Гол:
Годін (81).

Коста-Рика — Англія — 0:0

Коста-Рика — 7 очок, Уругвай — 6, Італія — 3, Англія — 1.

Сьогодні зустрічаються: США — Німеччина, Португалія — Гана, Південна Корея — Бельгія, Алжир — Росія. 

Quivo News