№6 (7404)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Упевнені євроінтеграційні кроки країни

     Уже навесні Україна розраховує отримати офіційну оцінку Європейської комісії щодо прогресу виконання семи рекомендацій, необхідних для початку переговорів про членство в Євросоюзі. Ця оцінка прокладе шлях до наступних кроків на євроінтеграційному шляху нашої держави. Це повідомила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    російська пропаганда створює втому від біженців у ЄС

     Після повномасштабного вторгнення росії в Україну європейські країни доклали величезних зусиль для підтримки українських біженців. Нині в ЄС перебувають приблизно 8 мільйонів людей, які втекли від війни. Загалом 4,7 мільйона українців звернулися до урядових структур із проханням надати їм  тимчасовий захист у ЄС, який дає змогу жити, працювати, навчатися та отримувати широкий спектр соціальних пільг у країнах, що приймають.

  • Посол ЄС в Україні Матті Маасікас: «Якщо народ вирішив стати європейським у всіх сенсах, хто ж має право позбавляти його цього?»

     Воєнний 2022 рік став багато в чому переломним і для України, і для її партнерів. Європейський Союз продемонстрував здатність не лише підставити Україні плече у скрутну хвилину, а й ухвалювати рішення, які у перспективі визначатимуть, сподіваємося, наше спільне майбутнє.
    На конференції послів Президент Володимир Зеленський серед пріоритетних завдань для українських дипломатів на 2023 рік назвав початок переговорів щодо вступу в ЄС, забезпечення оборонних потреб і відбудову України.

  • Олег ГРОМОВ

    Реформа містобудування: все лише починається?

    Резонансний законопроєкт №5655ф про реформування галузі містобудівної діяльності, який гостро критикували громадські активісти, архітектори та голови міських і селищних рад,  Верховна Рада України ухвалила 13 грудня 2022 року. Однак його поки що не підписав Президент. Дискусія про доцільність пропонованих змін триває, тож «Урядовий кур’єр» намагався ретельно проаналізувати негативні та позитивні моменти документа, який є предметом обговорення та пропозицій щодо долі однієї з найважливіших вітчизняних реформ.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Авангард на основі традиції

     Якщо із Сум їхати до Лебедина, через якихось два десятки кілометрів від обласного центру доведеться минати село Ворожба, що розкинулося обабіч гомінкої автотраси. Саме цьому населеному пункту судилося стати малою батьківщиною всесвітньо відомого митця, який залишив унікальну багатогранну спадщину і завершив земний шлях у столиці Венесуели Каракасі. Звідти його прах перевезли і перепоховали на українському цвинтарі св. Андрія в м. Баунд-Брук штату Нью-Джерсі (США).