№9 (7407)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Держави «Люблінського трикутника»: підтримка триватиме

     Президент України Володимир Зеленський, Президент Республіки Польща Анджей Дуда і Президент Литовської Республіки Гітанас Науседа у Львові провели зустріч у форматі «Люблінського трикутника». Як зазначив Володимир Зеленський на зустрічі із журналістами, яка відбулася по завершенні переговорів, основну увагу президенти трьох країн приділили питанням безпеки.

  • Олег ГРОМОВ

    Ринок банківських карток: очікуємо пожвавлення

     Згідно зі статистикою, з 1 січня по 1 вересня 2022 року українські банки втратили 1,8 мільйона активних карток. Цифра чимала. А якщо негативна тенденція не зміниться, то побачимо подальше зменшення доходів фінустанов та істотний  відтік клієнтів.
    «Урядовий кур’єр» разом з експертами шукав причини, які спонукали до скорочення кількості активних карток у наших фінансових установах, і те, що може докорінно поліпшити ситуацію.

  • Священник УГКЦ, якого «депортували» з Мелітополя, Олександр Богомаз: «Коли я йшов сірою зоною до своїх, то згадував знакове для себе Різдво»

     Отця Олександра росіяни висадили біля самої сірої зони, Василівки. На останньому блокпосту вони взяли в нього відбитки пальців і зачитали вирок, що він «видворєн із Запорожской області». Він ішов дорогою, якою літали снаряди. Знав, що попереду 30 кілометрів до українського блокпоста. Цей шлях фізично не був важким, отець Олександр був спортсменом, а коли став священником, проводив для парафіяльних дітей табори, піші прощі. Попереду, якщо дійде живим, не потрапить на міни, будуть наші.

  • Із турботою про майбутнє

     В умовах війни, коли більшість зусиль та ресурсів спрямовано на обороноздатність України, у планах на рік не забули й інші галузі, як-то освіта, медицина, соціальний захист та інші. Упродовж 2022 року їх фінансували і з державного, і з місцевих бюджетів. Тож вони отримуватимуть усю необхідну фінансову допомогу і 2023 року. Саме ухвалення бюджетів на нинішній рік було одним з головних завдань уряду та місцевої влади. Під час пленарного засідання XIV позачергової сесії Харківської обласної ради депутати 96 голосами ухвалили бюджет області. 

  • Василь БЕДЗІР

    Кібербезпека: знати і застосовувати

     Із 2020 року у співпраці з Фондом цивільних досліджень і розвитку США (CRDF Global в Україні) та за фінансової підтримки Державного департаменту США на Закарпатті у взаємодії з місцевою владою реалізують проєкти, які навчають основ кібербезпеки, кібергігієни та підвищують компетентність користувачів інтернету. Особливості застосування цих знань дізнавався кореспондент «Урядового кур’єра».

  • United24: відбудова починається з Ірпеня

    Прем’єр-міністр Денис Шмигаль разом з урядовою командою вчора відвідав місто-герой Ірпінь у Київській області, де було представлено перший проєкт напряму «Відбудова України» в межах платформи United24.

    У межах проєкту буде відновлено 18 багатоквартирних будинків в Ірпені, Бородянці, Гостомелі, селах Бузова та Мила.