№12 (7410)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Українська енергосистема вистояла

     Перед  початком чергового засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль висловив щирі співчуття рідним та близьким загиблих у Дніпрі внаслідок влучання 14 січня у багатоповерхівку ракети, яку випустили російські терористи. Смертоносне залізяччя забрало життя понад 40 людей, серед яких є й діти. 70  осіб травмовано.

    «Ми запам’ятаємо, не пробачимо і покараємо кожного, хто віддавав та виконував злочинні накази. 

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Плюс 107 мільйонів до держбюджету

     100 мільйонів гривень надійшло до держбюджету від продажу спецдозволів на користування бурштиновими надрами Рівненщини, ще 7,3 мільйона — від рентної плати. І це тільки початок ери легального видобутку та реалізації сонячного каменю. Із часу ухвалення бурштинового пакета законів минуло три роки. Що ж і як змінилося?

    Бурштинову тему відстежую з 1990-го, щойно в Рівному з’явилося перше в Україні підприємство з його переробки «Основа».

  • Павло КУЩ

    Сіль і біль

     Бажане для кремлівських стратегів виявилося зовсім не дійсним. Соледар, як і інші міста України, не зустрів російських загарбників квітами чи хлібом і сіллю. Хоч її там, у містечку на  Донеччині, нітрохи не бракує. Багатющі підземні родовища кам’яної солі в тих краях розробляють уже понад 300 років, і за цей час запасів цінного мінералу поменшало лише на 1 відсоток. Це попри те, що солону високоякісну продукцію ДП «Артемсіль» споживали не тільки на Донбасі та у всій Україні (96 відсотків загальноукраїнського споживання), а й відправляли до багатьох країн Америки, Європи та Азії.

  • Роман КИРЕЙ

    Електронний квиток: стимул чи яблуко розбрату?

     На автобусній зупинці чималий гурт людей. Далеко не всі потраплять в автобус. Комусь доведеться чекати наступного, але кілька щасливчиків, серед них і я, — вже в салоні. Тут тісно й прохолодно, але настрою додає бадьора кондукторка: «А тепер передаємо за проїзд. Оплачуємо!»

  • Микола ШОТ

    «Творча снага йде від спілкування з добрими людьми»

     Нині був би 80-й січень у біографії народного артиста України Мирослава Коцюлима. Але вічність покликала його майже 18 років тому. Та пам’ять про нього в шанувальників Мельпомени жива й досі. Понад 40 літ він самовіддано служив у Тернопільському академічному драматичному театрі ім. Тараса Шевченка. Тут зіграв більш ніж 100 різнопланових ролей. Його Омелько з «Мартина Борулі» роками був своєрідною візитівкою театру, а тогочасні критики називали цю роль найкращою в Україні.

  • Про присвоєння Єленському В. Є. третього рангу державного службовця

     Розпорядження від 13 січня 2023 р. № 22-р