№15 (7413)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Тиждень добрих новин для країни

     «Днями дев’ять європейських країн ухвалили так звану Талліннську декларацію. Велика Британія, Естонія, Литва, Латвія, Польща, Данія, Чехія, Нідерланди та Словаччина анонсували нові пакети та заходи військової підтримки нашої держави і запевнили в тому, що підтримку буде продовжено. Багато з цих пакетів допомоги справді безпрецедентні та рекордні за весь час війни.
    Також Сполучені Штати анонсували пакет військової допомоги на 2,5 мільярда доларів. Нові потужні поставки очікуються зі Швеції, Фінляндії, Канади, Німеччини, Італії та Франції», — цитує слова очільника уряду  департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів.   

  • У масштабній співпраці — нова історія

     Вітаючи ПрезидентаЄвропейської ради, Президент Володимир Зеленський зазначив, що Шарль Мішель — справжній друг нашої держави, а переговори були змістовними та важливими. 
    За його словами, крім оборонних питань, обговорено подальше посилення санкційного тиску на російську федерацію, кроки для реалізації української формули миру, де Євросоюз може стати одним з потужних лідерів та допомогти розширити коло партнерів, а також двосторонню взаємодію з ЄС та процес європейської інтеграції України, що є пріоритетом для кожного громадянина нашої держави. 

  • Павло КУЩ

    Отруєні брехнею

     Від страшної трагедії у Дніпрі, де внаслідок потужного обстрілу і влучання російської балістичної ракети в житловий багатоповерховий будинок загинула величезна кількість цивільних людей, серед яких діти, здригнувся весь цивілізований світ. І зловтішно зраділи в рф (рашистській фюрерації). Спершу в мордорі тупо і відверто хіхікали, коментуючи загибель «хахлів», бо їм, категорично уточнювали, «такінада!» Далі нелюди вже трохи стриманіше втішалися вигаданими версіями «самоліквідації», які блискавично поширювали із кремля: українці, бачте, вже зовсім озвіріли і самі знищили свій житловий будинок, жорстоко вбивши до пів сотні людей.

  • Роман КИРЕЙ

    Як не стати власником машини із кримінальним минулим

     Купівля автомобіля може стати приємним моментом у вашому житті, а може принести чимало розчарувань та навіть ризик зіткнутися з серйозними неприємностями. Фахівці радять ретельно перевірити номери кузова та двигуна. Якщо символи, наприклад, на двигуні не збігаються із прописаними в документах, пошкоджені, сильно вражені корозією або їх нема, це може призвести до втрати автомобіля й відповідальності перед законом.

  • Василь БЕДЗІР

    Той, хто повертає до життя вічні інструменти

     В Ужгороді одну з відкритих екскурсій містом, які тут час від часу влаштовують історики і краєзнавці, присвятили незвичній темі — органам. Біля обласної філармонії, де цей король музичних інструментів грає майже пів віку, зібрався великий гурт людей. Їхню цікавість задовольняв Шандор Шрайнер — екскурсовод, автор книжки «Органи Закарпаття», яка вийшла друком наприкінці 2022 року. Сьогодні розповідаємо про непересічну особистість музиканта, майстра органів і автора ґрунтовного видання.

  • Сучасник усіх майбутніх поколінь

     У буремні часи української історії виростали постаті особливої криці: силою свого таланту й нерідко життям вони утверджували право на самостійне й соборне існування нашої держави, продовження її багатовікової історії. Доля цих діячів науки, літератури, мистецтва, культури складна і трагічна, але сяйво їхньої справи життя видніється на покоління, адже вони творили про Україну й задля України майбутнього.

  • Не будує слово без підтвердження ділом

     Володимир Стадниченко, розповідає директор публічної бібліотеки заслужений працівник культури України Микола Булда, видав два томи робіт, присвячених 300-річчю Григорія Сковороди. Працював над третім. Не завершив — життя обірвалося. Його роботи закликають до духовного піднесення народу на основі впровадження в життя ідей філософа європейського рівня. Чорнухи він вважав центром, де мають показувати приклад такої роботи. Цьому сприяв.