№21 (7419)

  • Президент Ліги українських меценатів Володимир Загорій: «Не лише на передовій вирішується, якими ми будемо після Перемоги»

     В Україні триває ХХІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, засновники якого — Ліга українських меценатів та Міністерство освіти і науки України. У ньому беруть участь школярі, студенти, учні профтехосвіти, а також ліцеїсти і курсанти вищих  військових навчальних закладів Міністерства оборони України.
    У надзвичайно складних умовах війни вже відбулися три етапи конкурсу, 24 березня буде фінальний. Про перебіг популярного конкурсу читачам «Урядового кур’єра» розповідає президент Ліги українських меценатів Володимир ЗАГОРІЙ.

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Внесок кожного в енергостійкість країни

     Учора, 30 січня, стартувала всеукраїнська програма безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи. Це означає, що в усіх обласних центрах, крім тимчасово окупованих, а також у містах Краматорськ, Кривий Ріг та Покровськ у відділення Укрпошти можна принести п’ять старих ламп розжарювання, які працюють, та отримати натомість стільки само енергоощадних LED-ламп. Обмін має відбуватися у два способи: через попереднє замовлення (через «Дію») і без нього.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Спорт поза політикою чи на службі російської пропаганди?

     Конфлікт, який спалахнув між керівництвом Міжнародного олімпійського комітету (МОК) й офіційним Києвом, схоже, може остаточно розвінчати популярне твердження, що спорт залишається поза політикою. Представники України переконують МОК, що це твердження далеко не універсальне і його не можна застосувати нині, коли росія веде криваву, руйнівну, жорстоку війну проти України.

  • Олег ГРОМОВ

    Ринок пального-2023: виклики та ціноутворення

     Торік навесні в нашій країні склалася вкрай напружена ситуація з постачанням пального. Дуже швидко російсько-окупаційні війська спопелили єдиний Кременчуцький нафтопереробний завод, де його виробляли, було фактично знищено всі нафтобази для зберігання. Пального було критично мало, ціни на нього — захмарними. Але потім уряду вдалося стабілізувати ситуацію. Яким надалі буде ринок пального в Україні? На це та інші питання «Урядовий кур’єр» намагався дати вичерпні відповіді.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Артерії мають бути здоровими

     Управління житлово-комунального господарства Полтавського міськвиконкому підготувало програму розвитку на 2023 рік, яку депутати мають ухвалити на наступній сесії міської ради. Серед іншого документ передбачає капітальний ремонт близько десяти вулиць у Полтаві. Перший заступник Полтавського міського голови Валерій Пархоменко сподівається, що вулиці все-таки вдасться відремонтувати. За умови, що питання погодять з Полтавською обласною військовою адміністрацією.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Довіра — валюта безцінна

     Великоомелянська територіальна громада плавно переходить у Рівне — пішки дійти можна. Та тутешні вирішили до обласного центру не приєднуватися, а господарювати самим. Тож 2019 року Великоомелянська сільська рада об’єдналася із Грушвицькою: шість сіл і понад 5 тисяч жителів. Головою обрали  юристку Аллу Карпюк.

  • Про присвоєння рангів державним службовцям

     Розпорядження від 27 січня 2023 р. № 68-р