№2 (7400)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    «Усі безперервно працюємо, аби цей рік став роком нашої перемоги»

    Перше в 2023 році чергове засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль  розпочав, заявивши: «Усі безперервно працюємо над тим, аби цей рік став роком нашої перемоги. Чітко розуміємо, як протидіяти ворогу, забезпечити фронт і утримати тил. Маємо продовжувати діяти як єдине ціле».

    Очільник уряду озвучив пріоритети Кабінету Міністрів на 2023-й.

  • Шотландський українець Петро Кормило: «Допомагаємо і робимо все можливе для Перемоги»

     В Об’єднаному королівстві Великої Британії та Північної Ірландії знайшли притулок понад 100 тисяч українців. І це невипадково. Авторитет нашої країни формували протягом десятиліть українці, які тут живуть. Серед них шотландець, етнічний українець, освітянин, журналіст і науковець Петро Кормило. Вважаючи себе сином українського й шотландського народів, у 72 роки він займається громадською діяльністю, благодійністю.
    У передноворічні дні закарпатський журналіст, перебуваючи в Шотландії, поспілкувався з активним провідником українських ідей за кордоном Петром КОРМИЛОМ.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Як равлики допомагають наближати перемогу

     14 січня 2022 року назавжди залишиться у виробничому літописі фермерського господарства «Ферма-Еко» в Лебедині на Сумщині. Саме того дня до одного і найбільших міст в Іспанії Ллейд уперше прибув вантаж равликів, вирощених на Слобожанщині. Це стало вагомим досягненням, до якого виробничники йшли із червня 2018-го, коли підприємство з розведення равликів заснували лебединські підприємці Валерій Чалий та Ярина Багатиренко.

  • Микола ШОТ

    Аби відчути радість свята у клекоті борні

     «Нині радості свято, Вкраїно, ти ж уся у крові і сльозах», — це поетичні рядки про Різдво воєнного часу. Ці слова актуальні й нині, хоч повстанський поет Марко Боєслав написав їх 70—80 років тому. Тоді теж, кажучи його ж словами, дикі круки-московити мордували, вбивали, грабували українців, багрянів скривавлений шлях. У той час зародилася легендарна Українська Повстанська Армія, яка взялася боронити рідну землю від ворога.

  • Кадрові питання-04-01-23

     Президент України

    звільнив
    призначив