№22 (7420)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Саміт Україна — ЄС — потужний сигнал партнерам і ворогам

     «Те, що цей саміт відбудеться саме в Києві, —  потужний сигнал і партнерам, і ворогам. Партнерам — про те, що Європа вірить у перемогу України та сприяє нашому швидкому руху до вступу в ЄС. Ворогам — це сигнал про марність їхніх зусиль внести розбрат у коаліцію підтримки України та зупинити нашу євроатлантичну інтеграцію
    Насамперед від саміту очікуємо проміжної позитивної оцінки наших євроінтеграційних зусиль. Хочемо сформувати детальну дорожню карту, як максимально швидко й успішно пройти євроінтеграційний шлях, — від оцінки роботи, яку ми провели після отримання статусу кандидата, до початку предметних переговорів про вступ України до Європейського Союзу», — цитує слова Дениса Шмигаля департамент комунікацій Секретаріату Кабміну.

  • Данія відновлюватиме інфраструктуру та підніматиме економіку

     Глава держави зазначив, що Метте Фредеріксен прибула в Україну на чолі великої урядової делегації, до якої увійшли віцепрем’єр-міністр — міністр оборони Якоб Еллеманн-Єнсен і міністр закордонних справ Ларс Локке Расмуссен.
    «Цей візит — важливий символ незмінної потужної підтримки Данією нашої боротьби за свободу та спільні європейські цінності», — наголосив Володимир Зеленський, спілкуючись із представниками ЗМІ за підсумками переговорів з данською делегацією в Одесі.

  • Павло КУЩ

    Подайте й не кидайте!

     У Київському районі Донецька посеред Шахтарської площі наприкінці 1960-х років встановили величний пам’ятник «Слава шахтарській праці». На п’єдесталі постала чавунна скульптура гірника, який у правій витягнутій руці тримає чималий шмат вугілля. Відтоді, коли регіон ще мав статус всесоюзної кочегарки, цей монумент став одним із символів міста. Ним він, звичайно, залишався і в роки незалежності України. 

  • Роман КИРЕЙ

    Шевченків край підставляє надійне плече

     «Ми чекаємо вас удома!» — цю фразу можна часто почути на різних заходах у Черкасах. Ближче до лінії фронту вирушають дедалі більше військових і рятувальників, енергетиків і лікарів, транспортників і будівельників, представників багатьох інших професій. Як стверджують ті, хто працював у південних та східних областях, а тепер прибули на ротацію, роботи для фахівців з розмінування, відновлення енергетики, комунальних мереж, відбудови поруйнованих будівель дуже багато. Днями піротехніки Черкащини вкотре вирушили на південь країни.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Зберегти і навчити

     У Миргороді завершили реконструкцію історичної будівлі Центру естетичного виховання на вулиці Грекова, яка тривала два роки. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. «Масштабну реконструкцію Центру естетичного виховання завершено. Витрачено більш як 28 мільйонів гривень, із яких 4,6 мільйона — кошти з міського бюджету, 418,8 тисячі — обласного і 23 мільйони — Європейського інвестиційного банку». Над реалізацією проєкту працювали спеціалісти відділу капітального будівництва Миргородської міської ради й кількох приватних будівельних організацій.