№32 (7430)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    росію слід позбавити засобів ведення війни

     Промову перед черговим засіданням уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розпочав зі слів вдячності міжнародним партнерам за постійну фінансову допомогу Україні. Він зауважив, що у січні наша держава отримала від Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки 4,2 мільярда доларів.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Зберегти ментальне здоров’я українців

     Що довше триває війна, то більшого значення в МОН надають психосоціальній підтримці учасників освітнього процесу. Останнього дня січня з ініціативи міністерства у країні створили спеціальну комунікаційну платформу, на якій психологи-практики мають змогу обмінюватися досвідом.

  • Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко: «Система охорони здоров’я впевнено тримає медичний фронт»

     Після майже року широкомасштабної війни рф проти України в державі не лишилося галузі, яка б не зазнала втрат. Однак попри всі труднощі ми вистояли і продовжуємо виборювати свою незалежність і свободу. Про те, з якими найбільшими викликами під час великої війни зіткнулася система охорони здоров’я і як вона їх долає, Укрінформ поговорив з міністром охорони здоров’я Віктором ЛЯШКОМ.

  • Олег ГРОМОВ

    Особливості вилучення у воєнний час

     Група народних депутатів підготувала законопроєкт №8225, в якому запропоновано встановити, що на період дії воєнного стану та впродовж десяти років після нього відчуження земельних ділянок та інших об’єктів нерухомого майна, розміщених для будівництва або реконструкції об’єктів критичної інфраструктури, відбуватиметься без рішення суду. Як можна оцінити таку норму? Чи все-таки потрібне рішення суду в цьому разі? «Урядовий  кур’єр» шукає відповіді разом з експертами.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Під знаком «Спільнопілля»

     Газети «Білопільщина» та «Перемога», що виходять у Білопільській та Краснопільській громадах на Сумщині, належать до видань, які читачі поважають і пильно стежать за ними. Попри всі складнощі журналісти зберегли часописи, не розгубили накладу і передплатників, неухильно шукають і знаходять варіанти не тільки утриматися на плаву, а й розширити читацькі обрії. І це попри те, що обидва виходять на прикордонних територіях, що постійно потерпають від ворожих обстрілів.

  • У ремонтній роті і взимку гаряче

     Без коліс машина стоїть на колодках, як людина без ніг — на протезах. Розібраний двигун, зігнута фігура автослюсаря під відкритим капотом — побачене нагадує хірурга, що схилився над пацієнтом під час операції. Маніпуляції над колінчатим валом чи віссю — то травматолог виправляє дефекти суглобів… І так кожен рух і дію автослюсарів і автомеханіків можна асоціювати з роботою лікарів, які ставлять на ноги майже безнадійних пацієнтів.