№34 (7432)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Європарламент закликав надати винищувачі та ракетні комплекси

     Європарламент закликав західних партнерів України «серйозно розглянути можливість передачі Україні винищувачів, гелікоптерів та відповідних ракетних комплексів, а також істотно збільшити обсяги постачання боєприпасів». Про це йдеться в резолюції Європарламенту «Річниця російського вторгнення та війна проти України», яку було ухвалено під час сесійного засідання ЄП у Страсбурзі. 

  • Засновник руху Vehicles for Ukrainian Guards та директор фонду «Форпост УА» Олексій ПОЛОНЧУК: «Підрозділи із транспортом чи без — це загалом про якість нашої армії»

     За рік, що минає від початку повномасштабного вторгнення росії, для потреб Збройних сил, благодійних фондів та громадських організацій в Україну ввезли тисячі автомобілів. Надійні авто постійно потрібні бійцям на фронті, і щодня волонтери їх шукають. Де, як і що роблять далі, наближаючи перемогу, говоримо із засновником руху Vehicles for Ukrainian Guards (Авто для українських захисників) та директором фонду «Форпост УА» Олексієм ПОЛОНЧУКОМ.

  • Роман КИРЕЙ

    Послуга, від якої не можна відмовитися?

     Для жителів багатоповерхівок Черкас та й інших міст серед таких послуг — теплопостачання. Законодавство, по суті, перетворює власників квартир на заручників теплогенеруючих підприємств — не можна ні відмовитися, ні перейти на індивідуальне опалення, а віднедавна не можна навіть… економити, хоч до цього закликають чи не на кожному кроці. А як же сучасні технології утеплення, лічильники, спитаєте ви, зрештою, одна з найтепліших за останні роки зим? Усі ці аргументи розтають, ніби пара над люками тепломереж зимового дня, коли справа доходить до оплати послуг монополіста.