№35 (7433)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Уряд проведе індексацію пенсій на 20%

    У промові перед черговим засіданням уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль акцентував, що уже майже тиждень у всій Україні не відключають світла. Чотири місяці терору, тисячі ракет і дронів, росія витратила мільярди доларів, але знову програє, знову не здатна зламати нашу державу на енергетичному фронті.
    Очільник уряду наголосив, що терористи не припиняють атак.

  • Василь БЕДЗІР

    Імідж України формують ІТ-спеціалісти

     Про те, що на Закарпатті готують переможців і призерів міжнародних і світових першостей із програмування, «Урядовий кур’єр» писав. Студенти Ужгородського національного університету вже двічі виходили у фінал першості світу. Сьогодні розповідаємо про підготовку висококласних спеціалістів цієї галузі.

  • Павло КУЩ

    Ключі від мирного життя

    Мій співрозмовник уточнив: представники його великої родини були власниками чотирьох квартир у Маріуполі. У березні — квітні під час обстрілів міста вони трималися там до останнього помешкання. Тобто коли вибухові хвилі вибивали вікна чи здригалася і спалахувала вогнем вся багатоповерхівка, вони перебиралися до безпечнішої оселі. І так кілька разів.
    Сам він виїздив з міста-руїни і попелища, коли згоріла остання із чотирьох квартир. 

  • Актор Національного академічного драмтеатру ім. І. Франка, співак, телеведучий Анатолій Гнатюк: «Заряджаюся оптимізмом і вірою в наших захисників, які дуже націлені на Перемогу»

      На все життя запам’ятав новорічний концерт у сільському клубі. Запросили дітей читати вірші на сцені. Кожному дарували білого пластмасового лебедя. Не хочу сказати, що ми бідно жили, але іграшок у мене було мало, тож той лебідь дуже сподобався. Доки дійшла моя черга декламувати вірш, то іграшкові лебеді закінчилися, і мені вручили олівець. Я схопив його і кинув об землю й заплакав.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Не залишили з бідою наодинці

     Після нападу росії на Україну громади Полтавщини прихистили в себе сотні тисяч внутрішньо переміщених осіб і тепер допомагають їм обжитися на новому місці. Зокрема з переселенцями активно працюють щодо їх інтеграції та можливого працевлаштування у Нехворощанській та Новоселівській громадах, де вони становлять майже 10 відсотків населення. Лідери цих громад разом з експертами регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Полтавській області розробляють програму інтеграції ВПО, в межах якої провели опитування, щоб визначити їхні потреби.