№37 (7435)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Світова підтримка зростає

     Промову перед черговим засіданням уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль почав з таких слів: «Майже через рік після початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави проукраїнська коаліція у світі сильна як ніколи. Військова, фінансова, політична допомога від наших партнерів не просто не зникла, а продовжує зростати. Наші союзники розуміють важливість нашої перемоги в цій війні. Важливість для Європи та всього цивілізованого світу».

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Виробництво, закупівля, логістика

     Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та високий представник з питань зовнішньої та оборонної політики ЄС Жозеп Боррель зустрілися у Брюсселі, щоб обговорити три важливі питання: як виробляти зброю, необхідну для перемоги України у війні, розв’язаній росією, як її закуповувати і як оперативно доставляти на фронт. Про це під час спільної пресконференції журналістам повідомив глава українського зовнішньополітичного відомства.

  • Офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль ЛЕВІН: «Війна триватиме стільки, скільки росія зможе воювати, доки в неї будуть можливості»

     Скоро рівно рік, як росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Нині, як і тоді, напередодні 24 лютого, говорять про новий масштабний наступ ворога, який чи то вже почався, чи то ще ні. Сьогодні хочеться говорити уже не про це, а про повітря перемоги, те, коли ми вдихнемо його на повні груди. Саме про це наша розмова з офіцером Армії оборони Ізраїлю, військовим аналітиком Ігалем ЛЕВІНИМ.

  • Олег ГРОМОВ

    Відсотки за депозитами поступово зростають

     Останнім часом українські банки стали підвищувати відсоткові ставки за депозитами. Аналіз інформації на їхніх сайтах вказує, що невеликі фінансові установи пропонують клієнтам вклади у гривнях під 13 — 17% річних, а більші — під 8 — 10%. «Урядовий кур’єр» ретельно проаналізував, що відбувається на вітчизняному ринку депозитів.

  • Роман КИРЕЙ

    Нехай буде світло!

     До Вільшани Звенигородського району на Черкащині щойно повернулася з відрядження бригада енергетиків місцевого відділення РЕМ. Повернулася з почуттям успішно виконаного обов’язку. Поїздка була особливо відповідальною: протягом більш як двох тижнів фахівці відновлювали електропостачання в дев’ятьох населених пунктах Снігурівської територіальної громади Миколаївської області.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Що «на хвості» в оборони?

     Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль на кожній зустрічі з головами територіальних громад наголошує: кошти на оборону — це святе. Адже завдяки нашим захисникам ми залишаємося тиловою областю й можемо працювати на розвиток краю та України загалом відносно спокійно. Бюджет області 2022 року перевиконано на 10%, а це додаткових 130 мільйонів. Хочеться думати, насамперед в обороноздатність регіону.