№39 (7437)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Відновлення — серед пріоритетних питань уряду

     Швидке відновлення та його фінансування у списку найважливіших питань роботи уряду. На цьому Прем’єр-міністр Денис Шмигаль акцентував під час онлайн-виступу на розширеному засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Він наголосив, що в контексті цього топпитання Кабінет Міністрів перебуває в постійній комунікації з місцевою владою, на щотижневій основі відбуваються наради з обласними військовими адміністраціями. 

  • Командир 72 ОМБр Олександр ВДОВИЧЕНКО: «Під Києвом полягла еліта армії рф»

     Контури перемоги в цій війні почали окреслюватися вже на початку масштабного вторгнення армії рф у напрямку Києва, вважає один з очільників українського опору полковник Олександр ВДОВИЧЕНКО. Саме дії очолюваної ним 72 окремої механізованої бригади ЗСУ заклали основи подальшого перебігу війни. Про це, а також подальші перспективи протистояння — у спеціальному інтерв’ю Тетяни Попової, записаному в межах проєкту «Хроніки війни».

  • Олександр КРЮЧКОВ

    Відрядження у війну

     За тиждень до повномасштабної війни я повернувся з відрядження з Чернігівської області. Редакційне завдання закинуло на кордон з російською федерацією, де несли службу військовослужбовці 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого. Пощастило побувати на одній із прикордонних застав у найпівнічнішій точці України — селі Грем’яч Новгород-Сіверської міської територіальної громади.

  • Через пекельне горнило до спільної мети

     Наші колеги в погонах допомагають писати історію повномасштабної війни. Сьогодні — добірка матеріалів від 14 Князівської бригади

  • Роман КИРЕЙ

    Затишок при дорозі

     Автодорогами нині курсує чимало колон військових машин. Хтось їде на схід, хтось — у протилежному напрямку, на ротацію чи ремонт техніки, лікування та відновлення.
    Біля придорожнього кафе на межі двох областей нещодавно зустрів стомлених військових. На узбіччі припаркувалося кілька запилених вантажівок і невеличкий автобус, за кількасот метрів — ще кілька одиниць військової техніки. З автобуса побратими допомагають вийти військовому з перебинтованою ногою. 

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Майданчик єднання земляків

     Із 17 жовтня в Сумах запрацював координаційний центр надання допомоги внутрішньо переміщеним особам Луганщини, які через військові дії залишили рідні домівки й оселилися в різних куточках сусідньої області. Він став майданчиком єднання земляків, місцем прихистку і підтримки, де можна одержати різні види допомоги й поспілкуватися в земляцькому колі. Як каже координатор центру головний спеціаліст з оборонної роботи та цивільного захисту населення Щастинської РДА — РВА Ярослав Воробйов, щодня сюди приходять 20—60 відвідувачів, а коли видають гуманітарну допомогу, то й більше.

  • Директор дерпартаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської ОВА Галина ВОЛЯНИК: «Більшість релокованих підприємств налагодила діяльність, виготовляють продукцію і працюють на експорт»

     Тернопільщина стала безпечним місцем виробничої діяльності для суб’єктів господарювання з регіонів, де нині тривають бойові дії. У яких галузях працюють релоковані підприємства, яку допомогу отримують — про це та інше цікавимося в директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської обласної військової адміністрації Галини ВОЛЯНИК.

  • Кадрові призначення-24-02-22

     Президент України

    звільнив
    призначив