№41 (7439)

  • Микола ШОТ

    Ми лють перетворимо на зброю

     Уже майже місяць у країні триває набір добровольців до «Гвардії наступу» — нових восьми штурмових бригад у складі Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. З них одну, що називається «Лють», формує Національна поліція України. Служити в її лавах є чимало охочих з Тернопільщини. До минулої середи понад 420 краян подали відповідні заявки. Як можна стати бійцем «Люті»? Яка мотивація у самих добровольців?

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    ЄС не вдалося домовитися про санкції проти росатому

     У   роковини російського вторгнення західні країни продемонстрували кремлівському режиму солідарність з Україною і ввели новий пакет обмежувальних заходів. Спочатку це зробили США і Велика Британія, а згодом обіцянку запровадити десятий пакет санкцій проти москви виконав і Євросоюз.

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Наші діти мають бути вдома

     За час повномасштабної війни росії проти України армія агресора викрала й депортувала майже 14 тисяч дітей (лише 125 із них вдалося повернути додому). Але це офіційно підтверджені випадки примусового вивезення. рф не надає відповідну інформацію, а деякі джерела говорять про сотні тисяч маленьких українців, вивезених до рф проти їхньої волі. Юристи заявляють, що депортація цивільних осіб за етнічною ознакою — елемент геноциду. Тобто можливе притягнення до відповідальності за воєнні злочини в українських і міжнародних судах. 

  • Олег ГРОМОВ

    «Зерновий коридор»: росія вставляє палиці в колеса

     спільній заяві міністра закордонних справ Дмитра Кулеби й віцепрем’єра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова йдеться, що представники рф у складі так званих інспекційних груп при спільному координаційному центрі у Стамбулі вже фактично пів року системно затримують огляд українських суден.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Як пильнують за порушниками

     На засіданні бюджетної депутатської комісії Полтавської міськради розглянули проєкт рішення про внесення змін до програми «Безпечне місто» на 2016—2023 роки. Депутати підтримали асигнування додаткових 500 тисяч гривень на цей рік, щоб вийти на загальну цифру майже 4 мільйони гривень. Як пояснили в комісії, правоохоронці попросили розширити систему відеоспостереження у старостатах і вздовж траси Київ — Харків. Загальний обсяг програми «Безпечне місто» після внесення змін становить майже 39 мільйонів гривень.   

  • Василь БЕДЗІР

    Свідомі українці зростають у «Пласті»

     За участь у «Пласті» колись можна було потрапити за ґрати, бо це вважали виявом українського буржуазного націоналізму. Тепер інші часи, і дитячо-юнацьку неполітичну позаконфесійну організацію «Пласт» підтримує держава. В Ужгороді відзначили 100-річчя пластового руху. Чим багата його історія і як святкували, розповідає кореспондент «Урядового кур’єра».